Det är roligt att bjuda in till fest. Träffa vänner, umgås, dansa och äta gott. Samtidigt kräver en lyckad fest ganska mycket arbete. Här kommer tipsen för att skapa en skön fest som många gärna kommer på.

Börja i tid och online

Du vill bjuda in till ett riktigt skönt party. En kväll som vännerna, och nya bekanta, kommer att komma ihåg. För att festen verkligen ska bli av ska du börja planera den i tid. Bästa stället att börja på för att få inspiration och uppslag är på Partytajm. På Partytajm hittar du både olika teman och prylar till fester. Du får idéer och kan köpa roliga och snygga partysaker som dekoration, papptallrikar, glas, hattar, fina fat och tårtdekoration. Det är också smart att köpa allt till festen online och i god tid. Så blir det billigare och du har ett mindre stressmoment att tänka på. Det underlättar också att ha ett stort utbud att välja på, till skillnad mot att du köper allt i din vanliga matbutik. Gå in på Partytajm och köp allt för ditt party, som har partyprylar till både student- och grillfesten, barnkalas, dop och bröllop.

Bjud in tillsammans med en vän

Om du inte lever i par kan det vara smart att bjuda in till festen tillsammans med en vän. Vilket du naturligtvis också kan göra om du är gift eller bor sambo. Det finns flera fördelar med att bjuda in tillsammans. Först och främst är det roligare och du behöver bara göra hälften så mycket. För det andra kommer ni att kunna ha en större fest och bjuda in fler personer. För det tredje är chansen större att många faktiskt kommer. Ett problem med att bjuda in till fest är osäkerheten över om några vill komma. Folk drar folk. Är ni två som bjuder in så kommer de inbjudna att uppleva att det är en stor och välordnad fest. Under själva festen kommer du också få mer tid att delta och inte bara vara värd.

Bjud in i tid

Bjud inte in 30 personer till en fest om en vecka. Du bör vara ute i minst 2-6 veckor i förväg. Sedan är det smart att marknadsföra festen lite på sociala medier, så att de inbjudna blir påminda om partyt. Är det en finare fest med trerätters middag kan du skicka eller ge inbjudan som ett fint kort. I annat fall fungerar sms, WhatsUp och sociala medier. Men, ju enklare det är att skicka ut inbjudan, desto enklare är det också att tacka nej eller att inte dyka upp alls.

Var klar innan festdagen

Försök att fixa så mycket som möjligt innan själva festdagen. Gå till frisören tidigare i veckan. Kom på vad du ska ha på dig en vecka innan, så att kläderna är rena och snygga. Handla i god tid och skapa en bra spellista i förväg. Ge dig själv möjligheten att njuta av både festen och festdagen. Kom också ihåg att det inte måste vara perfekt. Det viktigaste är att dina gäster trivs och har en fin och rolig kväll.

Divi