Stockholmsveckan har blivit ett klassiskt evenemang på nattklubbar. Det är framför allt på två orter som Stockholmsveckan har etablerats som begrepp: Båstad och Visby. Här sker under en vecka något av en invasion av människor som kommer till dessa vackra platser för att festa och njuta av sommaren. Veckan har fått sitt namn eftersom många av besökarna kommer från huvudstaden, men numera är det också gäster från många andra delar av landet som hittar hit. Dessutom har Stockholmsveckan fått ett internationellt rykte, vilket betyder att alltfler besökare dyker upp från andra länder för att ta del av svensk partykultur.

Vertical photo of champagne bottle in bucket and two glasses of champagne on the deck by the swimming pool

Stockholmsveckan i Båstad sammanfaller med den årliga tennisturneringen. Det betyder att exakt datum kan variera något, men den går vanligen av stapeln vecka 29. Eftersom det redan finns en beredskap för turister till orten är stockholmarna inte ensamma om att åka hit för fest och stoj. Här slår en rad olika nattklubbar upp sina dörrar och arrangerar roliga evenemang för gästerna. Du behöver därmed inte vara tennisintresserad för att ha kul på Stockholmsveckan i Båstad. Oavsett om du tycker om att sola på stranden och dricka drinkar eller festa hela natten lång på klubben hittar du det du letar efter i Båstad om somrarna.

Stockholmsveckan i Visby följer samma framgångsrika recept. Under större delen av året är Visby en något sömnig stad med vacker arkitektur och lång historia. På sommaren förvandlas det dock till ett festparadis. Med tusentals människor som besöker staden kan du se många champagnekorkar som flyger under Stockholmsveckan. Här är det strandliv och fest i en härlig kombination som gäller. Det är ofta lång kö till krogarna – så länge du inte har turen att stå på en lista – men om du inte kommer in kan du alltid gå till nästa. Utbudet i Visbys nattliv under sommarhalvåret är närmast oöverträffbart.

Det mest utmärkande draget för Stockholmsveckan är att det dricks mycket champagne. Det ger evenemangen en exklusiv prägel och många som kommer hit har inga problem att betala för sig. Samtidigt går det också att hitta billigare alternativ om du vill att pengarna ska räcka längre under semestern.

Divi