Välj en sida

En nattklubb kan se ut på många olika sätt men man kan nog inte bortse från att många har en bild av mörka väggar, blinkande lampor, dansgolv, barstolar och bardiskar. Men måste en nattklubb verkligen se ut så?

Nattklubbar med tema

Det finns egentligen inte några regler för hur en nattklubb ska se ut. Den kan till exempel vara utformad som så att den har olika teman. En nattklubb kan till exempel rikta in sig till människor intresserade av rock, country eller pop. Andra nattklubbar siktar på äldre målgrupper. Det kan till exempel handla om att inredningen har inspiration från 50-, 60-, eller 70-tal.

Vilka möbler bör nattklubben ha?

Oavsett vilken stil inredningen har finns det ett par olika möbelsorter som i stort sett alltid finns på nattklubbar. Olika former av stolar och sittgrupper brukar alltid finnas för de som vill vila fötterna efter dansen, eller för andra som bara är där och pratar med sina vänner. En bardisk är ofta också en central möbel. Även om det är ganska mörkt på nattklubben är det viktigt att det i alla fall finns några fina vägglampor som lyser upp. Besökarna måste kunna hitta till toaletter och annat, dessutom måste man kunna röra sig utan att snubbla.

Man kan inte bortse från att det ofta blir en hel del alkohol på nattklubbar. Det kan därför vara bra att se till att möblerna relativt enkelt kan göras rena. Drinkar spills ut, nötter och annat tappas och någon kan plötsligt må dåligt. Möbler med tygklädsel kan vara svåra att få rena. Läder är ofta lite enklare och det allra bästa är någon typ av galon. Det kan sedan täckas med filtar som tvättas eller kastas när de blir allt för smutsiga.

När det gäller bardisken bör den vara öppen så att människor kan sitta där och samtala men samtidigt är det inte bra om besökarna kan komma åt alkohol och andra drycker utan att bli upptäckta. En grind eller liknande kan därför vara bra, samt kanske en lite högre kant in mot baren.

Dags att byta inredning

Då och då kan det vara frestande att byta inredning helt och hållet på nattklubben. Kanske känns det jobbigt att kasta de gamla möblerna? Då kan ett alternativ vara att göra om dem. Diskar, byråer och liknande kan målas och de flesta möbler kan kläs om på olika sätt. Det gör att även äldra möbler kan passa in när nattklubben får en ny stil. Ett annat alternativ är att skänka bort möblerna till någon som behöver dem bättre. Kanske ska en ny nattklubb öppna i en annan stad? Då kanske de har nytta av sakerna till dess att de har råd att köpa in nya möbler.

Divi