Nattklubbar brukar förknippas med en DJ som spelar sina skivor för att få dansgolvet att pulsera. Ibland kan dock nattklubbar användas för ändamål. De är nämligen också utmärkta platser att få uppleva livemusik på. Om du är en musikälskare som älskar att se dina favoritartister live borde du se till att få biljetter till en klubbspelning. Då kan du njuta av musiken på nära håll och få en unik konsertupplevelse. Biljetterna till ett klubbgig kan vara svåra att få tag på om det är en populär artist, men ofta är det ett smart sätt att få se nya okända band som kan bli riktigt stora i framtiden.

1200px-Södra_teatern_norra_fasadenDen främsta fördelen med en konsert på nattklubb är att den erbjuder en större intimitet mellan artisten och publiken. På en stor arena blir avstånden snabbt långa till scenen och det gör att publiken går miste om en närkontakt som kan vara avgörande för stämningen. På en klubbscen kommer du så nära artisten att du slipper oroa dig för att inte höra eller se ordentligt. Du kan vara säker på att du får uppleva ljudet precis så avskalat som det ska vara för att kunna göra en riktig bedömning av konserten.

Det finns gott om lokaler som fungerar som både nattklubbar och konsertscener. Södra Teatern i Stockholm är en av dem. Här arrangeras det regelbundet nattklubb med ett stort dansgolv som tillåter människor att skaka loss till olika genrer av musik. Samtidigt sker det också med jämna mellanrum spelningar här. Då förvandlas Södra Teatern till en konsertlokal med en scen som tillåter bandet eller artisten att använda sig av den utmärka ljudanläggningen och skapa en intim atmosfär. Södra Teatern har arrangerat spelningar inom så vitt skilda genrer som jazz till hiphop och rock.

Klubbspelning används ofta av stora artister när de vill göra ett mindre gig i hemlighet. Det kan exempelvis vara fördelaktigt när han eller hon vill testa några nya låtar i lugn och ro. Stora namn som Håkan Hellström och Guns N’ Roses är exempel på artister som ibland har valt att byta ut de stora fotbollsarenorna till mer intima klubblokaler.

Divi