Franska rivieran har alltid varit en hotspot för människor som tycker om att leva det goda livet. Här har kungligheter och filmstjärnor stått sida vid sida på nattklubbar och barer i åratal. Rivieran har ett rykte om att hålla en allmänt hög prisnivå – och det är för det mesta sant. Om du lyckas ta dig in i på de hetaste klubbarna kommer du att få betala mer för en drink än på en klubb här i Sverige. Däremot får du en oöverträffad atmosfär och glamour för pengarna. Om du vill lägga pengar på nattlivet hittar du inget bättre ställe än södra kusten i Frankrike.

A luxury boat leaves St Tropez Harbour on the French Riviera. The iconic landmark of St Tropez, the church tower of Notre Dame of the Assumption church is in the background. Good copy space.

Franska rivieran består av en lång rad olika städer och orter. Vissa av dem är sömniga bergsbyar medan andra är pulserande metropoler. Nice är den största staden och brukar räknas som rivierans huvudstad. Här bor över 300 000 människor och under sommaren växer staden betänkligt med många turister. Här finns ett livligt nattliv med klubbar och barer längs den berömda strandpromenaden. Dessutom har Nice ett stort antal hotell – där hotellet Le Negresco brukar räknas till det mest berömda – vilket gör att det är vanligt att ha staden som sin utgångspunkt för resan längs sydkusten.

Om du vill ha en mer utpräglad festort kan Saint-Tropez vara något för dig. Den som åkte hit för hundra år sedan skulle knappast tro att byn skulle utvecklas till en av Europas hetaste partyplatser. Då var orten endast en by för fiskare och det existerade knappt en bar i staden. Den snabba utvecklingen skedde när människor från andra delar av Frankrike liksom övriga Europa insåg potentialen i den vackert belägna byn. Snart började Europas förmögna människor åka hit och festa – och det har lett till dess internationella rykte som en semesterplats för jetsetare och kändisar idag. Särskilt populär har Saint-Tropez varit för våra svenska kungligheter som ofta har setts i en yacht utanför byn med en drink i handen.

Om du vill slippa snåla på semestern kan ett tillskott i kassan komma lägligt. En lotterivinst på megalotto kan se till att du får en drömresa på Franska rivieran.

Divi