Tennisveckan i Båstad är egentligen just vad namnet antyder – en vecka som handlar om tennis och som utspelar sig i Båstad. Mer specifikt är det den vecka i juli som Swedish Open spelas i Båstad. Många förknippar dock inte Tennisveckan med den sport som den har fått sitt namn från, utan istället med vilda fester och nattklubbsliv.

Att Tennisveckan har växt till det den är idag beror sannolikt ursprungligen på att många besökare samlas i Båstad under denna vecka – till en början för att se på tennis. Idag räknar man dock med att runt 100 000 människor vistas i Båstad varje dag under Tennisveckan, på en ort som vanligtvis har knappt 15 000 invånare. Detta har gjort att Tennisveckan till större delen har blivit en social tillställning, snarare än ett sportevenemang, och detta har lockat kändisar och partyelit från hela Skandinavien, som i många fall enbart kommer till Båstad för att festa. Många av dessa kommer från Stureplan, och för att leva upp till förväntningarna som besökarna har investerar nattklubbsägarna i Båstad varje år miljontals kronor i sina klubbar. Det säger en hel del om vilken typ av belopp de tjänar under Tennisveckan att de har möjlighet att göra sådana investeringar. Faktum är att så mycket som mellan 60 och 70 procent av klubbarnas årliga intäkter sägs komma in under just Tennisveckan.1280px-bastad_tennisstadion_och_hotel_skansen_augusti_2009

En av de mest kända klubbarna i Båstad är Pepes Bodega, vilket delvis har att göra med klubbens förmånliga läge, då den ligger mycket nära tennisstadion. Den är dock sannolikt även populär för att den ser till att underhålla sina mer välbemedlade gäster; de har till exempel ett rum på övervåningen, Kristallrummet, som bara är tillgängligt för de absoluta VIP-gästerna. Andra välkända och populära nattklubbar under Tennisveckan är Hotell Skansen och Madison’s.

Om du planerar att åka till Båstad för att vara med och festa under Tennisveckan, vill du sannolikt ha en ny, snygg outfit att gå ut i. På Outletsverige.se kan du köpa kläder från välkända märken som Rodebjer till bra priser, och sedan gå ut på Pepes Bodega eller någon av de andra nattklubbarna i Båstad med fullt självförtroende.

Divi