Välj en sida

Att vara eventfixare kan innebära väldigt många olika saker eftersom ordet ”event” är en så bred term. Ofta betyder event en mer eller mindre unik händelse som har ett speciellt syfte. Inte sällan är events en del av olika marknadsföringskampanjer och ibland kallas det då för gerilla marketing om eventet har okonventionella inslag. Det är inte bara företag som sysslar med detta, även myndigheter och organisationer kan arbeta i eventformat för att till exempel informera om sina verksamheter. De flesta som drömmer om att bli eventfixare förknippar troligen event med kändisfester i stil med de som Micael Bindefeld är känd för.

Festliga events för kändisar

Det är inte allt som är fest och glam för Micael Bindefeld, när han arrangerar sina uppmärksammade events för kändisar och andra personer som uppdragsgivaren anser som viktiga. Det är helt enkelt fråga om hårt arbete för att få allt att fungera. Micael är dessutom känd för sitt arbete inom ett så allvarsladdat område som att informera om förintelsen under andra världskriget. Att arbeta med events i form av fester kan dels kräva organisatorisk förmåga men också sociala färdigheter av hög klass om man hör till dem i personalstyrkan som syns på golvet och möter gästerna. Det gäller att få alla att trivas.

Pedagogiska events och event marketing

Events kan vara en avancerad form av internutbildning där speciella och för ändamålet skräddarsydda pedagogiska metoder, förekommer. Det är ofta kommunikationsbyråer och managementfirmor med kvalificerad personal som arbetar med detta. Events är även vanliga i anslutning till produktlanseringar och under politiska events som den årligen återkommande Almedalsveckan i Visby. Intresseorganisationer som Greenpeace arbetar ofta med events för att skapa uppmärksamhet kring en viss fråga. Det finns utbildningar man kan gå i eventproduktion, en viktig del i dessa är att lära sig om logistik och säkerhetsfrågor. Även händelser som stadsfester kan klassas som events och där handlar det om att kunna förutse och hantera stora strömmar av besökare.

Divi