Välj en sida

Det är alltid kul med partaj men när ideerna gått i stå, vad gör man då? Här ska vi titta på alternativa sätt att festa på, annorlunda partyteman. Hitta på någonting att göra, en happening. Ett beachparty är en snabb lösning sommartid. Samla ihop ett gäng, ta med er en grill, något att grilla, potatissallad, dryck och en gitarr. Tänd upp en brasa och ta ett kvällsdopp i solnedgången, enkelt ordnat men en klar höjdare för partysugna. Ett knytkalas är ett annat budgetalternativ att festa på. Man hjälps åt att åstadkomma smakliga rätter och tilltugg. Det blir en fest med överraskningseffekt om var och en gör sitt bästa för att bidra med sina favoriträtter. Det behöver inte vara mer komplicerat än så att ordna en fest.

Samlas till fest.

Om man är stadd vid kassa och kan kosta på sig några aktiviteter så kan det vara roligt att testa att köra bowling stockholm med kompisgänget. Det finns i regel möjlighet att ta sig en matbit i närheten. Efter att ha ätit en bit kan man gå vidare till någon annan bar tillsammans. Satsa på variation och aktiviteter. Planera för deltagarna och tänk på att hålla festen inom en lämplig budget för att alla ska kunna hänga med utan att ruinera sig. Att besöka en laserhall och dela in festdeltagarna i lag behöver inte kosta så mycket om man avrundar med ett knytkalas där alla bidrar med sin egna specialitet till middagsbordet. Satsa på en del med aktivitet och en billigare lösning när det gäller mat och dryck så kan de flesta hänga med på festligheterna. En annan kul fest är att samla ihop ett gäng och tälta vid nån sjö. Det är opretentiöst, ekonomiskt och trevligt. Väl på plats kan man roa sig med diverse lekar och tävlingar så har man med enkla medel skapat ett minne för livet.

Musik quiz.

Tävlingar med musikinslag.

Aktiviteter med sport- och tävlingsinslag som shuffleboard, biljard, bowling och quizer behöver inte vara så avancerat att ordna. Framförallt quiz med musiktema är enkelt och roligt. Det är riktigt roligt om man har någon eller några som kan sjunga och showa för festdeltagarna. Man ställer frågor som: Vilken rockgrupp slog igenom med den här låten? Vilken känd svensk har skrivit text och musik till detta stycke? och så spelar trubaduren några verser på låten. Det är ju kul om festdeltagarna sjunger med eller om de till och med vill bidra med ett extranummer. Tio frågor senare så vinner det lag som svarat rätt på flest frågor. Det viktiga när man ska arrangera en fest är att atmosfären är trevlig. Om festen är för påkostad och ambitiös kan det inverka på feststämningen. Gästerna kan känna krav på sig och får svårt att slappna av. Man behöver alltså inte ta i så hårt. Skapa en avslappnad atmosfär, låt gärna gästerna bidra till festen med roliga historier, lekar och avslappnad underhållning. Skruva ner ambitioner, förväntningar och krav så kommer feststämningen av sig själv.

Divi